Välkommen till oss på Bee & Tee’s Kennel

Ann och Erik Löwenhamn heter vi som driver Bee & Tee's kennel.
Bee & Tee’s står för Black and Tan, och är en förkortning av rottweilerns pälsfärger.

Vi bor i Åkersberga (norr om Stockholm) tillsammans med våra underbara rottweilers.
Vi är väldigt aktiva med våra rottisar. Vi tränar, tävlar och har kul med våra hundar, rasen kräver att man har mycket tid att lägga på hunderiet och det tycker vi bara är roligt. Vi satsar på kvalitet före kvantitet och har på 8 år endast haft 4 kullar. Vi vill ha tid mellan kullarna att följa valparna under den så viktiga valptiden upp i unghundsperioden så valpköparna kan få så mycket uppbackning som de känner att de behöver.
Vårt mål är att föda upp Rottweilers som främst vill och kan arbeta. Vi har även som mål att inspirera våra valpköpare till ett aktivt träningsliv tillsammans med sina nya familjemedlemmar.

Ann
Jag har haft hund enda sedan barnsben då min mamma & pappa köpte en boxer.
En underbart tålmodig boxer, för jag har fått berättat för mig att jag på något vis fått för mig att Rickie som han hette bla var en häst. Jag var mycket intresserad av denna nya individ som flyttat in till oss, jag undersökte ofta hans öron och ansikte och använde honom gärna som huvudkudde när jag var trött, tilläggas bör att jag var endast 1 år när Rickie kom in i vår familj.
Min syster Eva köpte en hund några år senare – boxern Idefix. När jag var tillräckligt gammal köpte jag min första egna hund, även detta en boxer vid namn Rocky. Snällare, trognare hund får man leta efter. När Rocky gick bort 10 år gammal så bestämde jag mig för att nästa hund blir en annan ras, då ingen boxer någonsin skulle kunna leva upp till Rockys underbara minne.

I samma veva träffade jag min man Erik och vi bestämde oss rätt snart att skaffa en hund. Det tog inte lång tid innan vi bestämt oss: ROTTWEILER skulle det va! Sjölundas Buddha "Bobo" flyttade hem till oss feb -99, Deminas Winnifred "Winnie" (fodertik) flyttade in bara 10 månader efter. När Winnie sedan hade sin första kull hos Helena på Deminas Kennel sep -02, så föddes lilla Hannah och hennes 3 syskon. Erik skulle fylla 30 bara någon vecka efter nedkomsten och jag tänkte: Åh, vilket bra sätt att få med oss Hannah hem, Erik får henne i födelsedagspresent. Det kan han ju inte säga nej till… ;-). Men så här efteråt så förstod jag att Hannah betydde väldigt mycket för Erik också, så hon hade nog följt med hem hur som helst.


Erik

Kommer info inom kort

 

Bee & Tee's uppfödning fram till 2014:

Vi hade vår första kull på 4 individer i mars 2006, mor: LP1 Deminas Winnifred och far: KORAD Sjölundas Buddha, där vi satte ut en tik, KORAD LP1 SEVCH Bee & Tee’s Asta "Dinah", på foder. År 2007 röntgades hela A-kullen - 100% fria höfter, 75 % fria armbågar, 25 % (dvs en hund) fick L-L. A-kullen hann även med att MH:as år 2007, alla 4 gjorde mycket bra ifrån sig på banan och alla är skottfasta - vi är supernöjda!  

Under våren 2007 flyttade 2 nya tikvalpar in hos oss: en norska vid namn KORAD SEVCH LP1 LP2 Knertebo's Lübeck Lightning "Freja" och en skotsk tjej KORAD LP1 SEVCH Dersieger Von Britannia aka "Stella". Meningen var att dessa två tjejer skulle gå i avel om de var friröntgade, ögonlysta med bra resultat och gjort bra ifrån sig på MH- och MT-banor. Freja valde vi att inte avla på då hon och hennes syskon inte levde upp till de krav vi har ( i avelssyfte). Som brukshund och lydnadshund så var Freja helt outstanding och skulle vi på något vis kunnat klona henne så skulle vi inte tveka en sekund. Stella däremot blev mamma 2010 till vår C-kull.
Kullens alla individer kan summeras så här: Mycket hund! Vi behöll Cosmo ur den kullen och han är precis som de andra väldigt mycket hund, fylld av energi och tar aldrig slut. Han har dock en väldigt fin av-knapp här hemma. Av många anledningar så kommer ingen i vår C-kull gå vidare i avel, tyvärr så blir inte alla kullar som man planerat och drömt om.

Dinah , från vår A-kull fick en kull i vår regi, vår B-kull som föddes 2009. En härlig kull på 8 individer. Alla är MH:ade och 7 stycken är röntgade varav alla fria fram och bak förutom en individ som har lindrig pålagring på armbågarna. Vi satte ut en tik från B-kullen på foder vid namn Lp1 LP2 KORAD Bee & Tee's Brainy Brielle "Evelina". När Evelina fyllt 4.5 år så blev hon mor till vår D-kull. 10 busiga härliga små valpar som lämnade boet för några månader sedan. Vi följer alla våra avkommor under årens lopp och delar både glädje och sorg med våra valpköpare.

Lite statistik på alla Bee & Tee's uppfödda hundar (19 st) kommer här, (inom) ser ni snittet för rottweiler födda 2002-2008:

Röntgen 89 % (60 %)
MH 95 % (45,6%)
Lydnad 47 % (9,8 %)
Utställning 53 % (29,2%)
Bruksprov 11 % (8,3%)
MT 53 % (11,5%)
(D-kullen ej inräknad då de inte fyllt året än)

Vi ser fram emot ett spännande och fartfyllt 2014/15!